Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Tuesday, July 19, 2011

dah tiba masa...

3 bulan dahulu...

"fathi, kalo ada asstant baru masuk cni, itu tandanya salah sorang kena kuar dari tmpat ni, antar ko ataw ayu"

aku hanya menjawab dengan senyuman, "saya dah sedia utk ditransferkan!"

namun, semua tidak terjadi, walaupun sepatutnya aku sudah keluar dari Rawang, dan sepatutnya sudah di transferkan ke mana ntah. namun aku masih ada di sini, di bandar ini. ehhe. tak terkeluar lagi.

namun, segalanya dah terjawab pada siang tadi. pada hari ini, ada 2 orang asstant baru masok ke tempat aku, sebagai trainee, (aku tak jadi tenaga pengajar)...hehe sepatutnya aku membantu mereka sepenuhnya sehingga mencapai usia matang (1 bulan training). namun, aku di paksa keluar lebih awal dari tarikh itu. ape boleh buat.

jadi lepas ni ke mana?

jawapan aku pada boss aku...."saya nak stay sini, tempat ni, ada masalah tak?"

jawab boss aku, "selagi tempat ni macam ni, selagi tu ko boleh stay sini, dengan syarat......kalo mereka mintak bantuan, ko kena bantu, kalo tak, jgn mimpi nak duk cni..."

bahasa itu..dituturkan dalam nada bergurau tapi tegas. hahak..aku suka tinggal Rawang...dan tak mau ke tinggal di tempat laen..hehek...


akan berpisah dengan tempat ini. syg kamu semua...huhuk

Wednesday, July 13, 2011

pencariaan ku berakhir

salam alik...

sesudah sekian lama aku mencari seseorang, akhirnya aku menemuinya, walaupun aku hanya mengenalinya (baru 1st time jumpa), itu pun dalam blog.. aku baru je jumpa sesudah sekian lama (takde la lama sangat, dlm seminggu) aku mencarinya..hehe, akan kuselidiri latar belakangmu wahai pemilik sebuah empayar...

walaupun aku suka....(tp betul ker aku suka??) sebenarnya aku hanya ingin mengenalinya sahaja, tidak lebih dari itu, kerana aku taw dia seorang yg berwibawa sehingga mampu memecahkan sebuah empayar dan sekarang beliau sedang menawan empayar tersebut.

oleh sebab aku bukan seorang pemerintah, jadi aku tidak punya empayar seperti yg kamu miliki, hanya satu pesananku wahai pemilik empayar yg hebat...kendalikan empayarmu dengan akal dan jagai empayarmu itu dari nafsu yg menguasai dirimu, kerana nafsu ketamakan akan meruntuhkan empayar mu pada suatu hari nanti.


sehingga ketemu lagi..


p/s baru balik dari bangi, thanks to azani, kerana bg aku pengalaman berharga..hehe

Saturday, July 2, 2011

spacial offer

salam alik...

waa...membaca tajuk itu, memg sangat menarik kan? apa tu spacial offer? sapa yg boleh dapat spacial offer ni? aku, kamu, samua or utk siapa?

offer ni bukannya offer half price, bukan 100% off, tp sangat baik punya offer. lagi sebulan sebelum datangnya offer baik ini. marilah sama2 kite dapatkan offer ni.

offer ni semua orang boleh dapat, semua orang boleh merasainya, setahun sekali je...

jom kita berusaha dapatkan offer ni.


rugila bagi yg ketinggalan mendapatkan offer ini, kerana kite tidak mengatahui boleh ataw tidak utk kita dapatkannya pada tahun hadapan...hmmm.. sama2 kite berfikir..


offer ini hanya boleh didapati pada bulan umat Muhammad S.A.W. iaitu bulan Ramadhan yg berkat lagi memberkati..bulan yg boleh kita mendapatkan malam seribu bulan, bulan terbaik utk menggandakan ibadah...tp sepatutnya sebelum datangnya bulan offer ni, kita dah kena mempersiapkan diri utk menghadapi bulan keberkatan tersebut.

mempersiapkan diri...mempersiapkan diri...
Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails