Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Monday, January 16, 2012

seribu langkah...

salam kembali

ape cerita rakan blogger and my follower, lama kan blog ku ini menyepikan cerita sensasi atau pun cerita basi. almaklumlah, orang dah bz, keja siang malam sampai lupa nk tgk matahari terbenam pon susah, apatah lagi nk merakam gmbar matahari terbenam. ehhe.

sesudah beberapa bulan menyepikan diri, blog ku ini dipenuhi dengan habuk2 dan juga sawang2 yang bersimpang siur menambahkan keunikan blog. tp alhamdulillah, leptop aku ni kira ok la, tak de la banyak debu sangat. ehhe.

baru-baru ini, seorang kawan dtg kepada ku, berceritakan tentang sebuah matlamat, menjadikan diri kita sebagai bisness man. dy banyak mengesyorkan melibatkan diri dalam bisness, katanya "tak kan nak makan gaji smpai mati?"

bile mendengarkan ayat tersebut, aku cuba membuat kira2,. iaitu target, kemahuan...+ gaji + simpanan, bile boleh aku pakai keta idaman. bile di kira2 balik, susah jugak mau pakai kereta idaman, kalo nk pakai baju, bole beli kat kedai...tp keta ni memerlukan status kewangan yg kukuh.

so moral of the story, bt la simpanan dari awal2 lagi. utk anak anda nanti, bt la simpanan di awal usianya. nanti senang masa depannya.


sekiranya tiada halangan, aku akan berhenti dari pekerjaan ku sekarang ini, selepas itu, aku akan kembangkan bisness aku ni, bisness bersama kawanku ini. InsyaAllah jika rezeki bertambah, akan ku kembangkan lagi bisness ini. sekian.


"jika tiada langkah pertama, tidak akan smpai pd satu destinasi"

No comments:

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails