Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Thursday, November 11, 2010

"Dine In"

salam...

selamat kembali menatap blog ku ini, alhamdulillah, aku menulis kembali pada hari ini... andainya aku berjaya menulis itu, tandanya aku dah sihat la, eh jap...tapi....bile aku sakit ekr? huh! aku sakit ekoran perubahan cuaca yg tidak berjaya aku seimbangkan dengan diri aku, itu je...jadi sikit2 batuk, deman 2-3 hari, tapi still okey lagi..hmmm..

aku nak sampaikan massage dine ini, bukannnya merujuk pada aktiviti makan di restaurant atau mane2 kedai, tapi kisahnya bermula apabila td aku mendengar briefing daripda Marketing Department, memang ada unsur kelakar. beliau (presenter) nak menyatakan bahawa "dine in @ eat in" dengan menyatakan dengan perkataan "makan dalam"

dengan istilah ini, aku jadikan tajuk entry aku, ahha.. aku baru sahaja selesai makan di sebuah kedai, aku bersama abang dan adik, order banyak2 makanan dengan setiap orang order 2 gelas air, namun..bile sampai air, aku punya takde, jadi aku proceed dengan air yg lagi satu (air suam), kemudian aku bgtaw order taker itu, bahawa air aku tak sampai lagi...tunggu smpai abis makan, juga tak sampai..

si adik berkata, "huh!, "dine in" ekr? sambil dia memandang aku, ku paham istilahnya, makan dalam... ku hanya jawab, touching je, dah 2 kali kot bg taw...

Dine in, merujuk pada ape yg berlaku, aku sehari dua ni, agak tidak tenteram, aku seperti cepat emosi, dan kalah pada keadaan, hmmm,,,kat kedai tadi pun dah "dine in", ini plak...aduh...apakah ujian untuk aku ini...

dah la ari ni, aku jadi bahan je kat opis, rasa macam nak ketuk2 je org yg anaiya aku, haaa, cukup la aku touching sorang2... huahaha..

akhir kalam, dine in aku esk kat Pizza Hut Genting Kelang, sape nak join, cepat angkat kaki and cari aku, aku belanje...hehe..

oh, itu tandanya tak nak kan...okey..


alhamdulillah semuanya dah kembali normal... tada dine in lagi...

4 comments:

~S.H.A.I~ said...

kt cni pon slalu mkn dlm...saba ek..
jgn mkn luar sudah...dose..hehe

shamsiah shamsuddin said...

adush..makan dalam plak..
sabar ea..
kadang2 kita tak nak..
tapi terpaksa gak hadapinya...

~~faizatul akma~~ said...

hahahaha..inikah fathi??releks la kawan..hu3x~=P

mengenaldiri said...

salam..
ngee..jgn malkan dalam byk2..
mkn baby carrot takpe..
lalalalala
*be strong..i know u can
:)

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails