Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Tuesday, July 19, 2011

dah tiba masa...

3 bulan dahulu...

"fathi, kalo ada asstant baru masuk cni, itu tandanya salah sorang kena kuar dari tmpat ni, antar ko ataw ayu"

aku hanya menjawab dengan senyuman, "saya dah sedia utk ditransferkan!"

namun, semua tidak terjadi, walaupun sepatutnya aku sudah keluar dari Rawang, dan sepatutnya sudah di transferkan ke mana ntah. namun aku masih ada di sini, di bandar ini. ehhe. tak terkeluar lagi.

namun, segalanya dah terjawab pada siang tadi. pada hari ini, ada 2 orang asstant baru masok ke tempat aku, sebagai trainee, (aku tak jadi tenaga pengajar)...hehe sepatutnya aku membantu mereka sepenuhnya sehingga mencapai usia matang (1 bulan training). namun, aku di paksa keluar lebih awal dari tarikh itu. ape boleh buat.

jadi lepas ni ke mana?

jawapan aku pada boss aku...."saya nak stay sini, tempat ni, ada masalah tak?"

jawab boss aku, "selagi tempat ni macam ni, selagi tu ko boleh stay sini, dengan syarat......kalo mereka mintak bantuan, ko kena bantu, kalo tak, jgn mimpi nak duk cni..."

bahasa itu..dituturkan dalam nada bergurau tapi tegas. hahak..aku suka tinggal Rawang...dan tak mau ke tinggal di tempat laen..hehek...


akan berpisah dengan tempat ini. syg kamu semua...huhuk

No comments:

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails