Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Saturday, August 7, 2010

hari tua-jiwa muda

salam kembali...

ada lah dekat seminggu sku tidak berbeloging since aku smpai sini (Bangi), hingga hari ni. ni lah harinya aku kembali online. lama gak kan. kekadang aku bukak fesbuk jap, tgk2 ape yg ada... emmm.. wall aku penuh... ramai yg drop something in the wall. termasuk my father. bagus, satu perkembangan yg sihat barangkali. okey, lambat skit bukak fesbuk, sbb banyak kerja lain lagi yg perlu aku buat.

yang aku nak buat entry adalah kisah semalam. emmm, ok, usia aku dah cukup 23 tahun, makin dewasa, dengan mengekalkan jiwa muda. JIwa Muda? hehe. okey.


Looking my new

okey, bile dah kedewasaan ni, rasa susah jugak la, semua menda dah tak boleh nak maen2 mcm zaman remaja dulu. kena banyak kan penampilan positif, maklumlah, dah makin tua (kekalkan jiwa muda) lagi pon, dalam usia sebegini, aku perlu dapatkan beberapa perkara yg perlu untuk menampung hidup iaitu pekerjaan. okey. next week puasa is coming. cadang aku, puasa ni nk berbisness skit, cari nafkah utk diri sendiri.

esok. AHAD. Ahad bersejarah. minggu lepas aku sempat Grad utk silat, minggu ni aku grad utk study aku kat ukm selama 3 tahun. okey, lepas ni kena kerja jugak la... kalau tidak, mampus la aku. tak kan nak makan hasil mak bapak aku je. hehe.

Ahad lepas, aku grad utk silat, iaitu ambil Sijil Rendah Persilatan (SRP) ini biasa2 je, ramai org yg ambil SRP, kalau SMP baru boleh dikatakan tahap tinggi, eh salah tahap menengah. tahap yang lebih tinggi. kalau dah ada sijil SRP, baru boleh bercita2 nak amek sijil menengah. mcm tu la . wah, aku merepek tang ni plak.

emm ada gaya orang melayu tak?

okey, untuk grad Ahad ni, esok. aku rasa semunya dah siap kot. cuma kasut je tak cuci lagi, kasi kilat je.. hehe.

last thing to do, aku nak balik Kg lepas Grad, bukan tak nak duk lama2 kat Bangi, tapi tataw nk buat ape kat Bangi. anyway. jemput datang ke sidang Konvokesyen aku pada ketetapan berikut:

tarikh: 8hb Ogos 2010 (Ahad)
sidang 4: 2.00-5.00ptg
tempat : Dectar, UKM

syarat : tiada syarat yg possible

Last but not least, aku rindu nak berbelogging. tapi kesempatan aku tak sempat nak berbelogging. anyway, kepada teman2 seperjuangan, selamat bergraduasi, selamat berkonvo, selamat menunaikan hajat utk family. sekian dari aku.

mohon maaf jika ada tersalah silap mahukan terlanjur kata.

5 comments:

Deqmie said...

tahniah !! :)

::SizuKa:: said...

happy graduation.! ;)

ahad sok malam baru saya gerak ke bangi..bestlah korang sidang awal2...uwuuu~

Fathi Adha said...

deqmie:

terima kasih


sizuka:

oh... mcm tu...
tak insyaAllah.. boleh jumpa...

mengenaldiri said...

salam..

tahniah uk 3 perkara:

selamat hari lahir,
tahniah berjaya grade silat,
dan tahniah untk konvo..

saye pun na dtg la, tlg bg skroll esok..
ahaks

=p

♥cutebabygirl♥ said...

congrats!!
sory x pegi.
ada hal~ ;(

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails