Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Tuesday, October 12, 2010

entry pertama selepas raya

salam buat pembaca kalian.

sesudah sekian lama blog aku kesunyian daripada di update. bukan aku tak mau update, tp setiap kali datang idea, aku tak de online...setiap kali online tak datang idea. sejak lepas raya, aku kan makin bz, dengan kerja yg tak menentu, kejap pagi, petang, malam, kerja larut malam belum mula lagi..ahha..

sejak start bekerja, ni lah kali pertama aku menyatakan yg aku dah mulakan kerja. bidang kerja aku, biasa je, tp memerlukan kesabaran yg tinggi dan juga keyakinan juga kena tinggi. kalau tidak nasib la.

hari tu sempat ke career fair, di mid valley, emmm...searching a new job with new salary with new place and new life. aku bekerja, sekarang ni...tapi seperti "tiada life" membosankan, dah la dapat plak T.O yang follow prosedur...sakit kot...nak mintak cuti pun payah...itu dan ini pun payah...susah betol. itu pasal aku try usha2 kerja baru, mane la taw, ada rezeki baek...boleh la tukar kerja, kn.

aku kerja working shift, agak penat skit, masuk pagi balik petang, masuk petang balik malam...bosan pun ada jugak kerja mcm gitu, klu shift malam, penat skit, balik tido...pagi tido

disebabkan aku kerja under training, aku kena g HQ utk balajar teori...satu perkara paling malas adalah membuka buku baru...yg berlainan dengan apa yg aku belajar dulu...bosan kot. klu kerja di HQ, nasib la, nisbah aku bekerja dengan melangok (tgk tb, men2, lepak dsb) adalah seperti 1:1, kalau tidak...mesti hampir kpd tahap tersebut. mane tidaknya, kuar jam 7 pagi..(kekadang 7.15-7.30 pagi) balik kul 6.00-6.30 petang (hampir 12 jam working)... bosan kot, kerja KL ni..asyik tersangkut dlm trafic jam setiap hari.. kecuali ari Ahad.. klu dpt kerja kt HQ pd hari Ahad, aku suka...sbb boleh guling2, baring2 atas jalan raya...senang dan lenangnya...haha..


sudah banyak aku menulis, tetiba rasa malas plak nk teruskan tulisan ku ini... rasanya dah cukup buat sementara waktu...emmm.. should aku buat entry baru lepas ni plak... aku tetap rindukan dunia blog...kerana di sini ku curahkan ilmu dan pengalaman juga perkongsian hidupku...yg serba sedikit...

sekian buat bualan seketika... bertemu lagi dalam post yang akan datang...

3 comments:

mengenaldiri said...

salam..

teruskan tersenyum..
:)

::SizuKa:: said...

salam, fathi..lama tak jenguk blog..hehe..

kerja kat mana skrg? all the best!

Fathi Adha said...

sizuka :

sy pun jarang ke blog anda...

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails