Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Friday, October 29, 2010

hidup sederhana

salam kembali...

sekian lama tak update blog aku ni.. hari tu aku tgh sonok update blog, tetiba pakcik yg jaga cc ni tutup aku punya line...terus padam...sengal...aku dah boikot cc dy...aku tak peduli sape dia tu, sape kaco mood aku tgh buat kerja..hehe

emmm...eceli esk aku kena tranfer jauh ckit dari tmpat biasa aku...eh, kerja pun kena transfer gak ker? kira ok la kena transfer sekejap, kalau kena terminate ? emmm,,, ilang la punca rezeki kan... takat kena transfer tu, normal la...leh aku tingkatkan kefahaman aku tang apa yg aku sedang pelajari skrg ni... bak kata en. tahir... Hidup kita ni ada satu pembelajaran...belajar dari apa pun.....

tetiba teringat plak, aku banyak cedok ilmu dari staf aku...staff aku, yg cumil, hensem, baik, luhur, jujur pasti akn ajar aku...hehe, dan yg bestnya klu kite mintak tunjuk ajar...mereka mengajar tanpa minta di bayar...emm

hidup sederhana?

aku dah kerja...emm next leave aku nak balik kg, jumpa umi dan ayah...adik2 abg, kakak, rindu semua.. kawan2 aku...juga aku rindu mereka, dah lama tak jumpa. g bangi jumpa ngn sorang dua je... kat sini pun ada kawan...tp masih rindu kawan2 yg dulu2.. hehe

hidup sederhana je, makan janji cukup, tepon mesti cas batery kalau tak, nanti ada orang yg risaw, hee, risau tu tanda sayang kan? ehhe.


p/s: aku sejak sekian hari ni asyik batuk je, itu tanda tak sihat...emm..

sekian...

5 comments:

~S.H.A.I~ said...

kami merindui anda~
^__~

mengenaldiri said...

ya..risaw itu tanda syg..
b..jaga diri ye..
:)

shamsiah shamsuddin said...

rindu iu adalah anugerah dari ALLAH...syukur2...

::SizuKa:: said...

salam fathi,

kerja kat company mana sekarang? all the best!

Fathi Adha said...

SHAI:

ehhe, lama tak kumpul adk2 sane...bile ekr nk jumpa lagi?


mengenal diri:

opkes la wahai BH...ehhe


shamsiah:

betul3...


sizuka:

salam sizuka, skrg ni sy kerja d Pizza Hut, tp masih lagi dlm training...

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails