Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Saturday, March 19, 2011

jika ada kamu....beban bertambah...

salam alaik...

beberapa lama sudah ketinggalan dalam penghasilan entry baru, ari ni baru teringgin nak update blog yg banyak sawang ni...almaklumlah, tak de orang buang sawang2 kat blog ni...

nak dgr citer tak? eh salah...bace cerita berkaitan tajuk ni?

kisah ini berlaku sejak aku start kerja, biasa la, aku kan blajar jadi boss, jd banyak perkara la kena blajar dan memperaktikkan. sampai satu tahap..kekadang tak cukup kuasa nk marah, kekadang plak kena marah...kekadang terlebih marah...macam2

jd utk meringankan beban kerja para boses, maka aku pun mencarilah beberapa ramai pekarja yg boleh membantuku. hari pertama..ok, hari kedua oke..dah seminggu kerja..mula la, mengular sana-mengular sini...buat itu buat ini..

sampai satu hari ada la seorang pekerja ni bertanya... "bang, YS dah abis, camner ni?" aku pon jawab la..."kalau abis, pergi la tengok dalam store"

5 minit kemudian dia berkata lagi...soalan yg sama...kebetulan masa tu aku nk ke store, aku pon amek la barang tu n bg dy.... lantas aku cakap la..."len kali pergi la cari, jangan la cakap kat aku je..buat ape aku ada pekerja, kalau semua kerja aku je yg kena buat, baek aku tak perlu ada pekerja....PAHAM!!!"

budak tu muke pun berubah kena sebaris ayat...hmmm....

kekadang kite kena jadi lebih kejam dari perwatakan kite...hehe..

1 comment:

mengenaldiri said...

huhu..
garangnyer syg...
lalalalalla

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails