Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Monday, June 8, 2009

Bahaya di persekitaran....

Seri Setia

Sebuah Stesen Komuter di kawasan Petaling Jaya. Waktu awal pagi, kawasan di situ teramat sunyi dan boleh dikatakan hampir tidak ada orang sanggup menggunakan kawasan tersebut, terutamanya pada hari Minggu. manakala di waktu petang pula, kawasan tersebut boleh dikatakan bahaya kepada pengguna Komuter di Stesen Seri Setia.

Menurut penduduk sekitar itu, beliau menyatakan bahawa kawasan tersebut sering kali berlaku jenayah terutamanya pada waktu petang. katanya kawasan tersebut tidak mempunyai ciri-ciri keselamatan yg baik. lebih memeritkan lagi, pada waktu pagi, tidak ada seorang pun yang menjaga kaunter jual beli tiket secara manual, yg ada hanyalah mesin2 jualan tiket.

semoga pihak KTMB mengambil berat tentang situasi buruk yg berlaku di Seri Setia. pengguna2 KTM Komuter berasa takut utk menggunakan kawasan tersebut pada waktu petang!...


"disebuah kawasan yg sunyi, sanggupkah anda menunggu terutamanya menunggu tren komuter yg selalu lewat dlm jadualnya"???
fathiadha.blogspot.com

No comments:

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails