Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Friday, July 2, 2010

yang pahit pasti ada manisnya

salam kembali

sejak berada di kampung laman ni, susah sikit nk update blog. berebut BroadBand di pagi waktu siang2 hari, bermalas-malasan utk buke leptop (biarkan berhabuk je), berbezy di waktu tgh hari dgn kerja2 rumah (walaupun malas), dan berkerja membersihkan laman rumah di waktu petang (sekali-sekala je).

sejak berada di kampung laman, aku rasa tak jumpa lagi ngn member2 lama.. masing2 bz kot, dgn urusan sendiri.. masa aku kt UKM, ramai yg tanya nk balik bile?...bile dah smpai kg, tak de plak yg tanya nk g bile..hehe. for sure aku memg rindu nk jumpa ngn member2 la. makan sama, lepak sampai petang, borak sampai malam. bile agaknya yer.

okey, next, setelah berjuang 3 tahun, aku dah
siapkan satu dokumen penting, iaitu sebuah latihan Ilmiah. penulisan ini mengambil hampir semua masa2 penting aku di UKM, walaupun penulisan ini aku jalankan hampir setahun , hasilnya cukup memuaskan.. hanya tuhan saja yang tahu betapa gembiranya hati aku.

terima kasih kepada semua yg membantu aku, terutamanya sahabat aku dan rakan seperjuangan aku la.. tidak lupa juga pada ibu bapa aku yg duk kg...walaupun duk Kg diaorang bg aku moral support. begitu juga ngn buah hati pengarang jantung aku, begitu banyak membantu aku dan juga memberi semangat pada aku.

pernah satu hari aku dah cukup give-up dgn hidup aku ni (melakukan kajian yg tak nampak nk siap), aku rasa nk mengalah. dan aku nyatakan pd kawan2 ku, bahawa aku dah Give-up, biarlah apepun yg jadi, jadi lah... tetiba aku etrima satu email, email dr pihak admin, dlm ayat tersebut "jika anda tidak hantar pd tarikh tersebut, maka E (GAGAL) utk anda. [ekr, mcm tu la bunyinya]. esknya terus aku buat siap2 dan hntr pd tarikh tersebut. alhamdulillah, syukur. segalanya selesai.

jadi, aku nak pesan pada rakan, andai sesuatu yg kau buat itu memerlukan tempoh yang panjang, jangan kau bazirkan masanya, mulakan seawal mungkin.


sekian utk hari ini.

5 comments:

meo said...

sempoi bro!

♥cutebabygirl♥ said...

uish
org dah ber-buah hati pengarang jantung skrgg...
pewitttttt~! =p

Fathi Adha said...

meo:

thanks komen..


Ziela:
ngee..

mengenaldiri said...

salam..

ngeee *terharu*
thanks buah hati saye..

fathiadha said...

mengenaldiri:

:)

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails