Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Monday, September 14, 2009

Mengapa Selasa

**
Tak sempat nk update blog, banyak keja yg tertunggak dan tergendala ekoran beberapa perkara yg sukar diselesaikan dgn begitu sahaja. Apa yang penting (kerjasama ~ jwapan yg selalu di dengari). perlunya siapkan tugasan

Bermula hari Selasa minggu lepas sehingga semalam, aku menerima jemputan berbuka puasa yang tak putus2 ~ macam YB la pulak (sedangkan aku ni tak famous pun)... tapi apakan daya, selagi ia kawan, maka seharusnya kite pergi memeriahkan majlis...alhamdulillah...selamat segalanya..


Mengapa Selasa adalah tajuk utama entry ini...


Mengapa ya ????

Macam tak de Rabu la pulak...huhu

Kisahnya hanya satu....pada hari Selasa....aku akan meninggalkan bumi UKM, insyaAllah...

Tiket Bas aku menunjukkan tarikh 15 September 2009 (Hari Selasa, 8.30 Malam)
Iaitu hari selasa...ini bermakna aku akan pulang pada hari Selasa, malam....oleh itu, aku hanya ada hari Isnin dan Selasa sahaja utk menyiapkan segala-galanya...yg paling utama Bab 1 dan Presentation pd petang Selasa...fuhh!! jiwa kaco, hati runtuh....

Mau saja aku pulang tanpa ada perasaan tertekan...namun apakan daya...assignment terlalu banyak utk aku...tidak terjangkau oleh fikiranku...

Sekiranya aku berjaya menyiapkan presentation (at least 20 slide, ok jugak tu...) byk lg kena tambah, yg lain aku kena top up kalo tak cukup lagi....huhu..

So sekirannya aku balik ~ maka seharusnya aku bekerja dari rumahlah...iaitu menyiapkan assignment....Cuma persoalannya...adakah aku boleh melaksanakannya di rumah yg dipenuhi oleh budak2 comel... (persoalan yang akan tinggal persoalan) yg penting siap!!!!


pantun Raya dari aku:

Balik kampung di suasana raya,
Menjejak kaki ke desa Idaman,
Hari raya datang jua,
Ucapan selamat di hari lebaran.

Makan ketupat di pagi raya,
Sambil menelan seteguk air,
Raya tahun ni bersama keluarga,
Bersama meriah keluarga besar...

direka citpta oleh : Fathi Adha



Eh, ape dah aku merapu ni...siapkan kerja ~ siapkan kerja!!!



Fathi Adha
~siapkan kerja~

3 comments:

ainShahajar said...

ish.. siap cepat2.. sentiasa ingat

bersusah2 dahulu..tegas dengan diri sendiri k..!!

aishahMuhd.... said...

yeye..tekaan tepat mengena sasaran..chaiyok2 fathi.."...~man jadda wa jada..~

Fathiadha said...

ain : terima kasih...bile masuk final year baru rasa tenak belajar nie...huhu


Aishah: wah, Aishah makin terror skrg nie...anyway kite jumpa lps raya lak...kite buat majlis jamuan raya...Aishah sponsor (sate ayam)...

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails