Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Saturday, June 26, 2010

exam itu malang?

salam kembali.

okey, semalam merupakan exam final (InsyaAllah) dalam sejarah pembelajaran di UKM. sudah 3tahun menempuhi exam dan dah bosan dengan mane2 exam yang pernah ada.

short sem (pengajian dlm semester pendek), memerlukan komitmen yg tinggi khususnya dalam hal-ehwal yang berkaitan dengan study. malas = masalah besar yang di hadapi. dalam masa 2 bulan, semua silibus perlu di khatamkan. (kejapkan, berbeza dengan semester panjang, 14 minggu kuliah). okey, aku tak nak bincang tentang itu. yang penting, exam semalam dah abis (ari ni balik kg).

semalam exam, malang nasib diri. aku g exam tumpang member. jadi satu kisah yang menarik nk dikongsi bersama, masa nk g exam tu. tetiba hujan lebat...lebat (seakan tak nak berenti) aku tunggu...tunggu... 20minit, 15minit, 10minit, 5minit...(dah tak tahan) lantas, terus g jugak exam.

hujan - exam = basah (kuyup), bile sampai dewan, tgk semua org dah tak de kat luar dah (dah start menjawab kot), aku (dan member) basah-kuyup, pak Guard suh masuk cepat2. aku masuk. jaket yg aku pakai, aku letak kat kerusi (tak tahan-sejuk-jaket dah basah), air minitis-nitis dari jaketku..(seakan-akan nak berlaku banjir kecil). tapi takpe, yg penting sampai dewan exam, dapat jawab exam. (fine).

tp kan. soklan exam agak susah, sukar mendapatkan jawapan yg jujur (kalau soklan objektif, jawapannya men dadu, klu yg subjektif....jawapannya = mengarut-mengapu). tapi kan, exam itu indah.

p/s: len kali, prepare awal, pastikan segalanya siap, kalau dah nampak hari nk hujan, pastikan sampai awal di medan exam. (pesan pd diri sendiri gak)

6 comments:

mata coklatbiru said...

salam encik fathi...
hehe..
lamo tak lalu kat blog nih...
ape2 pun, naseb baik sempat exam kan...
kalu tak, hanya tuhan je tau...
ape2 pun, exam da lpas, selamat bercuti ye...
:)

Fathi Adha said...

wsalam...

yer incik mata coklatbiru, lama sudah anda tidak jenguk ke sini. hehe

lepas ni bercuti panjang ler..(tak taw brape panjang)

mata coklatbiru said...

hahah....
banyak kerje lar incik fathi...
ahhaha....

oh yea, balik kpg ari ni ke incik fathi?

Fathi adha said...

ari ni (dah sampai kg daa)...

smlm, lps tulis entry ni, ayah datang ambil, kebetulan dia g antr adik masuk Uitm.. hehe

(jimatkan masa dan uwang).. ngeh3

mata coklatbiru said...

wahahahaha...
idea yang sangat lorr bijak...
inilah di namakan time and money consuming...
hahahahha....
selamat bercuti...

p/s: congratulations to ur adik..

fathiadha said...

mata coklatbiru:

idea nk jimatkan kos..
at least tak perlu berebut beli tiket bas... hehe

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails