Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Friday, May 1, 2009

Santai.....2

Lewat atau Malas

Hari ni merupakan hari pertama pada bulan ni, jd utk tunjukkan semangat kerja (setelah 3 kali di beri warning krn lewat) maka Azroy bgun awl pgi, utk ke tempat kerja.

Sdg dlm perjalanan, dia melihat keadaan jln tdk sesibuk spt biasa...tanpa berfikir panjang, beliau terus ke pejabat.

Sesampai di pejabat, tiada pekerja lagi sampai, so beliau berfikir, "aku sampai awal, org len tak sampai lg". Jam menunjukkan kul 8.00 pagi, tp pejabat masih tak de org. Dia mula hairan dan pergi keluar pejabat sekiranya ada notis cuti.

“Tak de plak notis” Azroy masih hairan. Pastu lalu la seorang Mamat jual paper, so ape lagi dia beli la paper 2...

Di atas paper itu tertulis “selamat Menyambut Hari Pekerja” dari kami untuk semua pekerja di Malaysia...

Mula la Azroy garu kepalanya yg tak gatal, rupenya hari ni cuti....ish3 (macam mane boleh tak perasan nie)Selamat Hari Pekerja Kepada Semua Pekerja dan juga Pembaca Blog..

fathiadha blog

No comments:

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails