Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Wednesday, February 17, 2010

akhirnya...

salam

akhirnya aku berjaya update blog pada malam ini, walaupun penuh dugaan dan cabaran. segala dugaan dan cabaran berjaya dilalui dgn selamat.

sepanjang cuti ni, banyak kenduri kawen sama ada yang aku pergi (attend) atau yang aku tak sempat nk g. maklumlah terlampau banyak. semalam seharian aku menguruskan majlis kawen sepupu aku, penat boleh tahan la, smpai nk bt kerja utk hari ni pun tergangu. akhirnya sepupu aku dah berjaya menamatkan zaman bujang. tahniah utk beliau.

gambar: En Mamat bersama isterinya dan mak cik aku.

sepanjang majlis yg berjalan dengan lancar, tak de masalah yg dihadapi. aku hanya jadi runner dan jugak jadi penyambut tetamu dalam majlis tersebut serta extra tugasan iaitu menjadi org yg memberi gift..

semasa pemgantin sampai, tetiba aku jadi kamera men plak, macam2 la, aku tak rancang pun nak jadi kamera men yg proper, walaupun dah memang bawak kamera utk majlis tersebut. saje2 bawa kamera utk kegunaan di masa majlis.

dan tugas aku yang terakhir di hari tersebut ialah mengemas halaman rumah selepas ditinggalkan. nasib baik la aku tak jadi tukang cuci pinggang dan juga gelas. kiranya aku masih terlepas dari bencana tersebut la. haih. nasib baik la aku boleh balik awal, kalau tak, mau nya kesian sama tubuh kena setelkan semua kerja yg tak beres lagi. apapun yang selebihnya serah kat pengantin baru, biar diaorg setelkan.


esk hari yang sibuk jugak kah? harap2 tak sepenuhnya.

nanti aku cuba2 update blog yg terkini.

7 comments:

Moon Death Spell said...

amboi sibuknye dia cuti ni.. makan nasi minyak tak ajak org laaa

amirul said...

aku igt kn ko yg kawen..hahahahaha

::SizuKa:: said...

tgk gbr td...ingtkan dia yg kawin...hehehe~

Fathi Adha said...

moon death spell:

huhu..dah terlepas...esk dah tak de dah..huhu


amirul:

haha..kalau aku nk kawen, mesti aku dah ajak ko jadi pengapit aku..hehe

Fathi Adha said...

sizuka:

oh sy kah...tak pe masih ada waktu utk sy kawen... (tp masih belum ada calon isteri)..hehe

::SizuKa:: said...

hoho...jodoh belum tiba lagi...sabar sabar...nanti dah nak kahwin, jangan lupa jemput saya...hihihi~

Fathi Adha said...

insyaAllah..sy cuba panggil semua kenalan sy..

:)

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails