Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Saturday, May 8, 2010

broadband dan kelebihannya

salam..

demi menghapuskan habuk yang terlekat pada blog ini, aku nekad mencari-dan-mencurik broadband yang berada di rumah ku ini. alhamdulillah, aku berjaya mencurik-guna-nya. seperti yang di rancang, penggunaan broadband ini hanya free hanya beberapa seketika sahaja. banyak masa aku habiskan utk load page sahaja. memag terbaiklah broadband ni. haish...

hari ni aku nak kongsi beberapa kelebihan broadband ni. yang dah lama duk umah aku ni. (kelebihan ni limited utk my family k)...

  1. dapat akses internet walaupun terlalu "laju"
  2. dapat tingkatkan iman (sbb pakai menda ni kena banyak bersabar)
  3. dapat tgk you tube sesudah sekian lama load page
  4. dapat update blog...sesudah separuh hari berperang nk guna broadband
  5. dapat tingkatkan kemahiran penggunaan internet, khususnya bg budak yg berusia bawah 16 tahun
  6. dapat kemaskini kemasukan ke IPTA (bagi adikku yg lps SPM)
  7. dapat download guna Torrent, walaupun dah berhari2 download.
  8. dapat men game dlm internet (bgi budak umor bawah 12 tahun)
  9. dapat chek email sambil tingkatkan keimanan
  10. dapat guna YM... walaupun terpaksa tunggu smpai 2-3 pagi..
jika dilihat daripada susunan ayat di atas, terdapat 10 kelebihan yang ada pada broadband ini. jadi sangat bagus utk meningkatkan iman... amin.

yang penting, dapat jugak mengurangkan habuk pada blog ini.

moral of the story, jgn gunakan broadband di kawasan kampung yg jauh dr bandar...

p/s: nanti aku update citer2 lain pulak.

4 comments:

[nadya] said...

tgu nk gune YM smp kul 2-3 pagi??gigih habis!!!ngee

Fathi Adha said...

sy kan gigih...huhuhu
saje je, masa tu tak mo tido lg...jd try la apply internet...

nadya said...

ouh.lpe.enchek fathi kan memg bese berjaga di waktu2 sebegituhh...kehkeh

Fathi Adha said...

eceli kat rumah jarang berjaga malam...hehe.. sopan...

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails