Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Friday, May 21, 2010

nak keja tak?

Aku terasa seperti lama tidak update blog. tak taw nk menulis tentang apa.


di satu petang (semalam), aku telah di dikesan oleh sebuah company berkiatan dengan satu bidang utk aku kerja, meh aku story skit.

okey, time tengah rilex dan rehat-rehat semalam, maka di antara waktu petang itu, aku mendapat call daripada seorang perempuan. siap speaking lagi tu. maka terjadilah perbualan


aku : hello,
CO : hello, u have a visit my booth at putrajaya last weekend?
Aku : yes!, ada,
CO: okey, listen, you have interested in marketing?
aku : actually I'm not specialist in Marketing, so I think no
CO : okey, thanks.. ~hang up~


ekr? tanya cam tu je? iangtkan nak tanya sal ape. memang la aku cari kerja, tapi kalau berkiatan dan berkenaan dengan keminakan aku, for sure la aku join punya. bidang Marketing. aku rasa Azani (adik paling sopan, hehe) mesti lbh pakar dalam bidang MARKERTING ni. aku plak lebih suka kepada bidang pengurusan.

tak pe, bukan aku memilih kerja, tapi jika aku apply bidang tu, aku kena g Interview plak entah bile, entah kat mane, dan banyak lagi entah yang aku tak taw
jika pilihan seperti ini, pastinya menjadi pening utk memilih.


short citernya, mggu lepas aku g ke Putrajaya, hari belia, jadi on the same time, aku g melawat booth yg ada, member aku isi satu form kat booth dan kakak kat booth pun suh aku isi jugak, dia kata kalau tak berminat takpe, just isi dulu, pastu len citer. tak sangka plak dia akan call secepat itu. aku masih belum sedia utk itu. ahaksz!..


CO = Company Operator

p/s: kalau nak cari keja, keja tu banyak, kalau nk pilih kerja...kerja tu banyak. kalau nk keja..keja tu banyak..

3 comments:

Aisyah Ibrahim said...

sebenarnya kesusahan mencari kerja adalah sama sebagaimana susahnya mencari calon suami. eheh.

-peace no war-

Fathi Adha said...

betul jugak kata cik aishah ni. :)

mengenaldiri said...

salam..
wah, tahniah ye..
murah betul rejeki awk..
papepun, pilihan di tangan anda!
cewah
ngee
=)

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails