Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Thursday, January 7, 2010

assignment utk aku

salam kembali

hari ni, aku nk cuba siapkan assigment tentang pengaruh kuasa besar ke atas tanah jajahan. lingkungan waktu (frame time adalah sehingga akhir abad ke 19). sudah tentu aku tak dapat siapkan lagi, memandangkan bahan2 yg ada terlalu banyak dan rata-ratanya dlm bahasa Inggeris (malas nk translate). kebiasaanya kalau perlukan translate yang terlampau banyak, masa itulah aku gunakan khidmat "baby girl" tapi memandangkan baru2 ni aku dah gunakan khidmat "menda tu" jadi aku rasa macam kesian lak nk gunakan lagi.

aku sudah ada buku, tapi masih belum ada kepakaran yang jelas utk men"translate" kata2 yg terdapat dlm buku tu. tapi bahasanya memang terbaek la. namun masih boleh di baca cuma ia lebih lambat dari kebiasaannya.

nyesal masa belajar BI kat sek dlu main2.. tapi sebagai seorang umat Islam, kita tak boleh menyesal atas apa yang telah kita lakukan sama ada sesuatu itu perkara baik ataupun parkara buruk. yang penting adalah kite kena teruskan hidup kita ini.

so far aku nk siapkan jugak sebelum sabtu. boleh la rilex pada hari ahad...tak gitu???

"menjana minda untuk dapatkan idea"

p/s : aku tak sempat nk update blog ni dgn cerita menarik.

9 comments:

missdayah.. said...

gd luck tau,insyaALLAH awk dpt siapkn..

chayok2!

missdayah.. said...

gd luck tau,insyaALLAH awk dpt siapkn..

chayok2!

~S.H.A.I~ said...

fathi...baby boy sedg dipergunakn scra aktif...heheheh...die msti rndu nk jd baby gurl...hahhha~~~

::SizuKa:: said...

ahad boleh pergi jalan-jalan. hehe...

Fathi Adha said...

Miss Dayah:

Terima kasih...



Haidah:

Fathi dah agak daa "baby boy" mesti tgh aktif skrg nie...



Sizuka:

kalau dpt siap...maka boleh la kuar jalan2... maen boling pon boleh... :)

::SizuKa:: said...

haha. kalau uncle JPA dah tambahkan akaun menjadi beberapa digit, buleh la keluar main boling. ehehe. (macam berani je)..haha~

Fathi Adha said...

sizuka:

boleh je..hehe.. cik sizuka kn terror..

::SizuKa:: said...

aiyo. mana ada tere. tere masuk longkang ada la. hihi . en fathi lagi hebat pe...

Fathi Adha said...

hehe.. sama la kite...
longkong masyukk~ je.. hehe

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails