Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Thursday, January 14, 2010

Perlu ada fieldwork???

salam kembali


petang tadi aku nk update blog, tpi tak sempat. so tangguhkan ke malam.. pun tak sempat jugak.. jadi tangguhkan ke hari lain la.. mcm ok jugak..

okey, seperti biasa aku join kelas silat setiap Isnin dan Rabu. tak de yang menarik sangat pun, cuma dapat input dan ilmu yang tak di ajar di dewan kuliah la. tadi masa sebelum start kelas, aku agak tension jugak la, banyak masalah menimpa2 aku.. sampai tak sempat nk lakukan perkara2 berkaitan. aku tension dengan sikap dan beberapa perangai kawan2 aku. tapi tak pe lah... kira masih relaven la nk tension pun. (ada pulak macam tu).

sepanjang aku tension, tak penah lagi aku marah2 dan pukul orang. (dlm latihan dah biasa). tapi dalam situasi yg diluar kawal, aku tak penah buat la. Dalam banyak2 album gambar, aku paling kurang upload pict tentang silat. hah, istimewa kah?
sebenarnya aku jarang ada kesempatan bergambar dengan uniform silat ni. tapi kadang-kala ada jugak.


okey berbalik kepada kisah sehari.

paper kedinamikan institusi dan pembangunan ada nk buat fieldwork. tempat2 pilihannya adalah :
1. Genting Highland
2. Kg Kuantan, Kuala Selangor (kelik2)
3. kawasan lain (area lembah Klang)
4. Kota Kinabalu (gunung Kinabalu)

dalam 4 pilihan ni, for sure la aku akan pilih gunung Kinabalu. tak yah g ke tempat lain, tak cukup jauh. (wal hal hari semalam adalah lbh jauh dr tmpt itu). tapi timbul la pulak masalah, utk ke Kinabalu, tiket mesti kena tempah awal, jgn tempah lwt2, nanti mahal dan tak de. tambahan pula nk buat time CNY...kompon la susah.

possibility Genting Highland, adalah dah kurang...mungkin tak kot. (kot).

so.. for sure, kampung kuantan (as a kg kelik) adalah tempat yg paling dipersetujui. nk buat cm ner.. sabor je la.

tak pe lah. nanti bile smpat masa, akan ada munyusul sebuah story lain.


p/s: nampaknya mata dah makin ngatuk... (2.17 am)

7 comments:

::SizuKa:: said...

chup! gunung kinabalu! hihi~

dah lama tak p latihan silat. huhu. tapi sy amik silat gayung malaysia. only for Ko-K. after that, terus resign. sakit badan oo tiap kali p latihan. huhuhu~

miss dayah said...

uit... giler serius muka dlm gmbr tu.. tpi okla,baru nmpak macho skt kan.. huhu.. nanti wat la entry psl silat,berminat nak tahu nie.. hehe..

Fathi Adha said...

sizuka:

belajar silat ni satu menda yg best...ia adalah pembelajaran berterusan.. dari awal hgga akhir..

sepanjang sy belajar Silat Cekak Hanafi (SCH), sy tak penah rassa boring....

kalau time2 tertentu (latihan agrasif kekadang sakit badan jugak... tp best) hehe

Fathi Adha said...

miss dayah:

nanti sy akan buatkan entry tentang silat, mungkin secara skit2 la...

miss dayah said...

hehe.. thanks fathi...

~HaNnaIcHa~ said...

xreti bersilat T_T

Fathi Adha said...

hanna:

tak reti boleh belajar

from zero to hero.. :)

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails