Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Thursday, March 25, 2010

study dan update blog


hari ni aku kembali membuka tesis, setelah mendapat komen yang tak beberapa banyak daripada penyelia. dia bagi taw, "okey" kekalkan momentum pergerakan tesis... tapi aku rasa macam nk tingkatkan momentum tesis ku, baru laju skit. nak kasik orang lain (member2) aku tercabar skit... walaupun masih ada yang dah siapkan sampai bab 3 dan empat. so aku kena kejar diorang la.


berbalik kepada cerita tentang tesis ni, kompon satu perkara yang aku tak beberapa suka. maklumlah kena siapkan banyak keja utk tesis ni. dah la lecture nak kan 60% adalah sumber asli (sumber primer). program lain tak de pon mintak sampai macam ni. mengarut betul la... haish..


momentum pergerakan tesis antara member2 bawah seliaan tesis, boleh dikatakan akulah yang paling slow. (haish, ada jugak makhluk macam aku ni). member2 aku yang lain dah jauh dah. ada yang dah siap bab 3, ada yg dah sampai tgh bab 3. cuma aku je masih memburu waktu.

selain buat tesis, aku jugak tak de buat apa2 yang menarik, just memburu waktu, menulis blog, buat assignment dan sebagainya. seperti manusia biasa, dan satu lagi aku masih aktif dalam membantu kawan2 dalam bidang persilatan. insyaAllah lepas ni nk teruskan bersilat.

buat masa sekarang aku hanya buat entry yang tak beberapa panjang dan tak jugak pendek. just bagi membuktikan blog aku ni masih idup. hehe. so untuk my followers and readers sila2 la membaca dan terus membaca perkongsian ilmu ini. masih ada entry2 lepas yg sepatutnya dikeluarkan kembali, tapi masih belum sempat nk buat.


~FUU~
mencari bahan utk tesis....

9 comments:

nur fadzlyne said...

salam.
u study course ape?
btw gudluck! :)

nur fadzlyne said...

salam.
u study course ape?
btw gudluck! :)

nur fadzlyne said...

salam.
u study course ape?
btw gudluck! :)

nur fadzlyne said...
This comment has been removed by the author.
Fathi Adha said...

nur Fadlyne:

salam. sy study dlm bidang sejarah, at UKM..

::SizuKa:: said...

salam,

kena submit tesis bila? sampai ke FUU tu...sure A lah tesis awak ni..hehe ;)

Fathi Adha said...

cik sizuka:

salam kembali...

tesis kena submit pada 5/5/10...
jika di kira ngn member2 bawah selian yg sama...sy plng tercorok.. huhu, cm ner nk kejar A??

dr segi bahan2...ada kt FUU je.. tak perlu terlalu jauh utk cari..

::SizuKa:: said...

salam..

oo..5/5 yea...saya kena hantar by this coming week. viva 26 n 27/4..hee..takpe, masih ada masa tu. berusaha!

Fathi Adha said...

salam kembali

cik Sizuka:

tentu dah siap kan buat tesis tu..just edit2 je... sy masih jauh di belakang kawan2 yg lain..

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails