Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Saturday, March 6, 2010

tak de yang menarik

salam

hari ni, jam 2.40ptg, aku ke Karnival Varia-C, seperti yang aku cakap tadi dan seperti tahun2 sudah, tak de apa yang menarik. mungkin pembukaan hari pertama, itu yang tak menariknya. ada la beberapa buah gerai tersedia di sana dan sempat la aku berbelanja jimat. (sempat je) tapi secara keseluruhannya tidak seperti tahun lepas. tahun lepas ada jugak kedai nasi kukus, yang menyebabkan aku tak boleh lupa. (aiii, jarang boleh jumpa nasik kukus ni). tak pe. next time tak taw la cm ner, harap lebih meriah lagi.

apa yang lebih membimbangkan aku ialah kalau betul3 esok tak de letrik kat bumi UKM ni, cm ner nak jadik ekr? Karnival Varia-C, Kaperza, dan lagi2 kolej lain... cm ner nk jalankan aktiviti? panas...sejuk...letrik tak de. kompon la tak leh buat aktiviti yg melibatkan penggunaan elektrik. haihs, makin pening jadinya.

kalau betul3, esk tak de letrik, nak atau tak nak terpaksa keluar dari bumi UKM ini, kalau duk jugak, tak taw la nak buat apa. assignment dan Tesis kompon tak leh buat... makan minum tu boleh la... setakat nk pekena "singa ben" tu tak de hal.. tpi nk yg lebih2 susah la.

jadi apa yang perlu buat esk hari adalah keluar dari bumi UKM ini dan merantau lah kemana2 yg kamu suka.


p/s: esk betul3 ke tak de letrik? huhu, mau ke MMU boleh?

10 comments:

Mr. ASM said...

Singa ben tu ape??
MMg confirm kan xde letrik esk..
PTSL pun dah announce tutup.
Tp kat Zaba lg teruk, skali ngan air pun xde esk..
Bleh survive ke sehari suntuk tanpa keperluan asas tersebut.
HuHu..

Fathi Adha said...

dengar cerita tak de letrik...
huhu.. nak tak nak...memg tak leh survive la esk.. kena g nontong wayang d mid velly smpai kul 8mlm..
haha

klu tak de letrik je tak pe lg..tp klu dah tak de air sekali...parah tu..

singa ben sejenis minuman cmpuran air, perahan limau nipis, dan sikit ais serta gula.. memg terbaek lah..

::SizuKa:: said...

buat sendiri ke singa ben tu? nm bukan main hebat lagi...hohoho...

aa..kuar notis besar kata UKM mmg xde eletrik sok sbb tnb nak buat kerja penyelenggaraan dari 8am till 10pm ..so, sok mmg sy kuar dari bumi ukm ni. tak sanggup duduk tanpa karen. huhu

Shahir Naim said...

pembetulan2...
yang hari ni dan esok tu minggu kerohanian... next week plak minggu siswi...
the following week tu baru KVC...
time tu hopefully tak sehambar tadi lah~ :P

[nadya] said...

pegi MMU kah esok??

Moon BlooDy Spell said...

nasi kukus?
bunyi macam sedap
uhuhuh
kalau tak dek elektrik
memang susahh

Fathi Adha said...

Sizuka:

buat sendiri.. hari tu dpt ingredient dr kg...apa lg, cukup2 la blasah..hehe

td pun kuar... balik ukm kul 4 lbh dah ada karen..

Fathi Adha said...

shahir Naim:

oh, begitukah...
patutpun dgr mcm setiap weekend sepanjang bulan 3 ada program kolej... hehe

kurang update...

nanti letak la sikit info...boleh update..

Fathi Adha said...

nadya:

smlm tak sempat buke tenet...byk keja..huhu

td memg g MMU, jenjalan sane..

cik nadya g jugak kah?

Fathi Adha said...

moon :

nasi kukus yg hari tu memg best, nanti next 2week (ikut perkiraan Shahir) akan ada KVC..masa tu ada kot nasi kukus tu.. (nice)

tak de letrik = tak de kerja leh buat..

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails