Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Thursday, November 19, 2009

aku di sini...

sejak aku pulang kg, blog aku ni jadi kurang update. tak sempat, time sempat tak de la plak internet. hari ni aku berpeluang g cc, dekat je pun dr umah, dalam 1km, so gunakan kesempatan yang ada.

ok, sejak aku sampai sini, aku dengar dah byk perubahan....byk?? 2 bulan tak balik kampung dah ada perubahan. kalau 3 bulan? itu belum masuk 4 bulan. (kira ok la aku berkesempatan nk balik) kawan2 yg kt luar negara tah macam mana, balik pun 1 thn sekali. tinggallah perubhan itu, kerana setiap benda yang hidup pasti akan berubah, kecuali benda yg tak bernyawa.

bercerita tentang cuti, aku rasa cuti aku ni tak lame je. lepas raya dah nak kena balik, sama ada nk balik Bangi atau balik KL, semua tempat pun dekat dan sama la. yang parahnya,

apa yang pastinya aku balik Bangi atau KL pun, aku kena g Arkib Negara Malaysia (ANM) utk cari bahan buat bab 2 kalau duk rumah, kompom2 la bab 2 aku tak siap.

gambar atas adalah 1st time g ANM masa tu tak reti lagi nak cari bahan, asyik pakai menual je, itu pun selalu salah, tak pe lah boleh di maafkan sbb baru belajar. bile sebut baru belajar teringat aku akan sebuah pantun... kompom korang biasa dengar, tp yang ni len sikit, sbb dlm BI..

Cempedak fruit outside the fence:
take a pole and knock them low:
i just start learning,hence:
when I'm wrong please let me know:

ok, pantun ni bukan aku cipta taw.... aku copy paste je, dari seorang kawan yang bljr d MSU, Shah Alam. namanya Zue. aku ni mane pandai nk cipta pantun dalam BI, dlm BM boleh la.

berbalik kepada gambar tadi, itu gambar masa aku kat sana, lelaki je, yang pempuan second round. so kalau aku letak gmbr dak pempuan, tak boleh, nanti korang nk usha plak. (malas nk jd org tgh). bercerita tentang arkib ni, macam2 la yang best. terutamanya cari bahan kat sana. kalau guna sistem, memg ok la, cuma satu perkara yang pasti. buat apa2 pun kena tunggu. penantian satu penyeiksaan.

bercerita tantang kg aku ni, masa aku sampai smlm (pagi), hujan dah turun, sampai ke malam hari. tak ke mana aku dibuatnya. bimbang jugak banjir kembali (walaupun hari tu banjir bukan kat kg aku) sila rujuk pada enry banjir-membanjiri. walau apa pun, buat masa sekrang ni aku rasa macam nak siapkan beberapa perkara lagi.


aku rasa utk hari ni, sampai sini je kot. tak de plak rasanya nk tambah2 ni.


bercuti dengan kepayahan waktu...

p/s: Zue saya amek pantun awk ni, jgn marah taw..

6 comments:

::ZueAziz:: said...

thanks fathi....satu penghargaan buat zue...chewa,..mcm rasa dpt oscar pulak..ehehehe..sronoknya dapat pulang jumpe keluarga.....zue baru sampai shah alam dan dah mula rindu keluarga ;(

::ZueAziz:: said...
This comment has been removed by the author.
nuraimyasmin said...

kreatif lah pantun tuh. hee~ comel.
owh btw, org besut eh? negeri sebelah rupenye. hehe

Fathi Adha said...

Zue : tq, krn sudi sumbang pantun tu..


Nuraimyasmin:
itulah zue pereka cipta pantun tu, pandai dia cipta...sy plak pandai cedok..
jd awk ni org sebelah negeri sy lah...ish3.. tak taw la plak..

::ZueAziz:: said...
This comment has been removed by the author.
::ZueAziz:: said...
This comment has been removed by the author.

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails