Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Sunday, November 15, 2009

Gambar: kisah seribu satu

Tadi aku membuka blog...tetiba tengok ada satu blog ni menyediakan contest yang masukkan gambar untuk menceritakan tentang hal @ perkara yang kita lalui, menarik jugak nampaknya. namun sejak akhir ini, aku macam takde idea nk buat post2 yang menarik.

jadi aku rasa eloklah aku join satu contest ni, contest ni bertemakan "a picture tells a thousand words"... jadi aku pun cuba la mencari-cari gambar2 yang menarik utk join contest ni... barulah aku sedar bahawa tak banyak gambar aku yang boleh untuk join contest ini. akhirnya aku memilih utk masukkan jugak gambar2 yang berkaitan dengan diri aku di beberapa tempat yang berasingan.

jadi aku masukkan beberape keping gambar yang boleh membawa kepada tema itu, nanti aku cuba citer sikit tentang gambar2 ini....


Gambar pertama ini: ini adalah kenangan semasa bulan pose lps. gambar ini masa aku join majlis buke pose, majlis tu meriah dan sungguh best bagi aku, kerana di situ aku melihat satu kesatuan yang utuh dlm kalangan member2 aku, yg sanggup turun bersama menjayakan majlis tersebut. love korang semua.. gambar ini juga berjaya memuatkan semua orang yang hadir... hehe
bile lepas makan sama2, kiteorang pun tangkap gambar ramai2



Gambar kedua: ini gambar semasa aku join satu program, masa tu aku mengumunkan "saguhati jatuh kepada"............
aku suka kepada program ni, sebab aku dipaksa mengendalikan program ini. walaupu terpaksa, tapi seronok sangat. malam tu aku tido nyenyak kerana keletihan.
kalau aku maen, kompon menang!!



masa nk tangkap gamabr ketiga ni, aku cakap kat sorang budak tu, dik, tolong tangkap gambar abang kat sini boleh? aku suke makhluk ijau tu. comel berada di situ, jadi masa tu apu pun bergambarlah dengan makhluk ijau tu. walaupun aku tak taw namanya apa.
jangan jatuh lagi....



gambar ke4: lepas abis kelas ari tu, aku pun mintak la diaorang ni masuk gambar ni, aku cakap ini utk kenangan bersama. dah lama aku tak jumpa diorang ni. walaupun kiteorang hanya meet 2 bulan, tapi kiteorang still contact (yg mana berkenaan je)...walaupun susah nk jumpa diorang ni, tapi aku tetap mahu jumpa diorang ni... rindu korang semua. harap ok jangan tanya kenapa aku cm tu.
weh, korang fokus la....



gamabr ke5: satu hari aku g ke Melaka, bukan jalan2 aje, aku d buat fieldwork. masa kat sana aku sempat tangkap sikit gambar, ada satu tempat tu, aku tengok satu cam menarik utk aku je, jadi aku pun bergambarlah seperti sedang terbang.
lompat...jangan tak lompat....



gambar ini....last picture yang aku masukkan... gambar ini kalau korang tgk, mcm duk atas jambatan, comel?
masa ni aku kat sebuah IPTA di Utara Tanah Air, dengan selamba aku join program diorang ni utk jalan2 hilangkan tension, so memang hilang la tension aku lepak ngn diorang ni.
nanti!!! aku terjun dulu....pastu korang join pasni... k?



itu adalah beberapa keping gambar yang menjadi kenangan dalam hidup aku. walaupun ini je gambar yang aku upload, namun bagi aku gambar ini mampu berikan sejuta satu makna yang tersirat.

enjoy for this contest. Cik Bulan, kalau ada kelapangan, silalah nengok yer....

4 comments:

BuLaN iTu aKu said...

salam fathi adha..
terima ksih sebab sudi join contest ni
cik bulan pilih pic yang lompat tu.. nanti cik bulan edit skit..
okies.. ape2 hal update my blog okies

Sharinginfoz said...

memang betul tengok gambar aja dapat menceritakan banyak benda kan..

Sharinginfoz said...
This comment has been removed by the author.
Fathi Adha said...

Cik Bulan:

wsalam.. cik bulan, terima kasih krn sudi memilihnya... :)



Sharinginfoz:

gambar memang mampu bercerita kepada kita.....

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails