Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Sunday, April 25, 2010

entry pasal tepon

Salam. entry kali ni aku buat sebelum aku buat keja lain.

kisah yang terbaru ni pasal henpon yang berbunyi. biasalah enpon berbunyi, sekali sehari dah biasa sgt, time sibuk cecah berpuluh-puluh kali bunyinya. hokey. ape cerita aku?

semalam aku study di PTSL*, dari 12tgh hari. aku suka silent tepon klu dlm Libary, bagi mengurangkan masalah dgn org sekeliling. seperti biasa, klu study kat PTSL, aku suka duk dkt KAT, koleksi Asia Tenggara, tak ramai orang, dan bahan yang aku nak, biasanya tak penah mengecewakan aku.

aku tak beberapa suka pada bunyi-bunyian tepon yang terlalu anoying sangat, sampai tergangu nak fokus pada kerja.

(gambar: rindu tepon ni...hehe)

okey. kemudian aku sambung buat kerja kat side luar, dataran PTSL, nak sambung buat thesis la kononnya. aku buat kerja, penuh ketekunan, rehat2 kejap sambil ditemani coffee, air suam dan sedikit gula2. tanpa rasa nak tido. kemudian, tgk jam, kul 3 am, teruskan buat kerja, tgk jam lagi, koul 4.am, namun kerja mesti kena siapkan.

Tetiba tepon aku berbunyi sambil bergetar (masa tu dah tak pakai mood silent), dalam hatiku, sapa la yang call aku di pagi hari ni, tak reti nk tido ke? lantas ku tengok tepon itu.... terkejut!! sekali pak cik Alarm dah kejutkan aku suh bangun. aku masih kat PTSL. haiyak, kemudian kedegaran suara azan subuh. ish, aku masih belum tido, pak cik alarm dah kejutkan aku.


moral of the story, jangan la buat keja sampai lupa nak tido. tak elok utk kesihatan.


p/s: actually baru bangun tido, tak larat nk buat keja lain, jadi tulis entry dulu.


PTSL : Perpustakaa Tun Sri Lanang, UKM
kul 6.oo pagi masih ada org study+tido di dataran PTSL. :)

6 comments:

ainShahajar said...

wah.. sampai malam buat keje

kejayaan bukan percuma.. banyak yang perlu dibayar... dengan pengorbanan

haha.. teruskan!!

Fathi Adha said...

mahu seribu daya...
jika tidak mahu seribu dalih...

time kasih...

mata coklatbiru said...

salam:
my humble advice: jangan lupe jaga kesihatan...
:)

Fathi Adha said...

salam.

terima kasih yer cik mata coklatbiru atas advice tersebut... huhuhu..

::SizuKa:: said...

salam..

wow...dasat...dari 12pm till 4am..kental sunggoh...semoga berjaya ok! ;)

jangan lupa tidor..penting tu..

Fathi Adha said...

salam

cik Sizuka, actually sampai azan subug duk sana, rehat utk makan n solat je..

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails