Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Sunday, April 11, 2010

exam week datang lagi

exam dan study sudah tentu tidak dapat dipisahkan lagi. kini exam kembali lagi. kali ni aku start study lewat skit, nk fokus pada latihan ilmiah dlu. pastu baru fokus pada study. exam kali ni pon tak de lah terlalu banyak sangat, spt sem lepas wajib major sudah melebihi daripada kebiasaan.

kalau sebut exam week, that mean masa nk buat agenda selain study sudah habis, masa yang ada hanya utk study. nk lebih advance skit, siapkan segala serba esaiment yg ada. haish..cuma tinggal lagi satu yg belum setel secara total.

kalau masuk bab latihan ilmiah, masih banyak yang tak setel. nak siapkan sesuatu yg mengambil masa yg agak lama utk siapkan sepenuhnya. harap2 sempat siap sebelum hujung bulan ni. bersabar sangat2.

nk citer skit, during exam mood, masih terdapat jemputan demo* di Negeri Sembilan, boleh tahan la. ni disebabkan member punya hal, jadi aku pon tumpang la join this demo. dekat n.9, agak menarik sebab 1st time demo kat N.9 ni. walau bagaimanapun, masa lepas demo terus balik bangi, tak sempat nk round n.9. mybe lain kali kot utk aktiviti tersebut. (this picture: Bro Jai, yg jemput join demo kat Seremban).

satu perkara yang best tentang demo ini. aku dapat release tension yg bersarang dalam kepala sejak beberapa hari lepas, semua keluar time demo. hehe. bagus.

next week baru aku start exam. so masih ada masa utk siapkan latihan ilmiah serta study.

jadual exam. sem ni: (saje je nk tunjuk)

SKAD 3253 Kedinamikan Institusi dan Pembangunan
(20 April 2010)

SKSE 3123 Sejarah Antarabangsa
(22 April 2010)


SKSE 3173 Sejarah Amerika Syarikat
(27 April 2010)



time to study... study..study.. (penat study update blog)

nota kaki:

*demo : merujuk kepada demostrasi Silat Cekak Hanafi.

6 comments:

::SizuKa:: said...

salam..alll the best utk examm..~

Fathi Adha said...

sizuka:

cik sizuka juga... all the best utk exam.. :)

Missjunne said...

lambatnye exam..org start 13 april ni.huhu

Fathi Adha said...

missjunne:

kalau lambat tu, maknenya kena prepare elok2 la.. huhu.. parah2..

tEaM said...

chayok2!..owah g sermbn,n9 yea..
xsempt jln2 erk, next time wat la ronda2 n9yea..hehehhe.

wei lmbtnye start exammm...jelez2
ok2 apepn aq doakn ko berjaye dgn jayanyee yea...

selamat ber-exam..

Fathi Adha said...

team:

ak tggu ko ajak g n.9....tak jua kesampaian.. hehe..sbb tu tak sempat ronda2...hehe

jangan la jelez.. nanti tak berkat paper kamu... hehe

ak pon doakan kawan2 aku berjaya, termasuk kamu.. :) selamat meng-exam-kan diri.. :)

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails