Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Friday, April 16, 2010

sebab perlunya Online

salam

beberapa hari sejak kebelakangan ni aku jadikan online bukan sebagai hobi yang best. sangat tak suka bile kerja tak siap, tp kena buat jugak. kalau tak siap tak boleh grad. huhu.

okey. apa yang aku nk kongsi daripada kekurangan keaktifan tidak online ni satu je, kerja aku banyak yang siap dan tadi aku sempat siapkan 1 bab lagi.. alhamdulillah (ada kemajuan). okey citer pasal tak online ni adalah satu penipuan la. aku ni kan jenis tak boleh tak online. paling lama pun 24 jam aku boleh bertahan tanpa online. jika tak...meranalah hidup.

antara sebab aku online...
  1. Untuk suka-suka dan kekadang utk cari idea2 baru..
  2. YM. aku akan on YM. sebab aku suka bukak YM, bukak YM dan tinggalkan seperti meninggalkan buku yg sudah digunakan di Libary. aku pernah tinggalkan leptop ni meng"online"kan YM aku, walaupun masa aku dah Hibernate..
  3. bace E-mail. selalunya email di baca dikala terasa bosan dan bila mana mendapat pengkhabaran drpd YM. (aku wujudkan notification dlm YM, bile ada org antr e-mail automatik aku taw. (antara sebab YM selalu ON, walaupun tuan dah OFF).
  4. Blogging. faktor ni dah berubah dari yg tgga pertama masa aku aktif berblogging ke tempat ke-4. bukan tak suka beblogging, tapi tak de masa nk buat entry baru. (semput masa).
  5. Facebook.. emmm.. dah kurang skit, study k. aku tak bace komen dlm fesbuk, just bace kat dlm e-mail (sbb tu bukak e-mail).
  6. You Tube- pun dah jarang bukak.
  7. itu je kot.

apa yang best sangat time online? jawapannya..





hanya tuhan saja yang tahu.



now aku update blog sebab dah lama rasanya tak de entry baru.

tetiba teringat pesan seorang ustaz "apa jua yang melalaikan hidup kita, maka ia haram"'.


p/s: tadi ingatkan leh jumpa Penyelia...rupanya dia tak de..huhu

5 comments:

mata coklatbiru said...

salam

wow... bole melalaikan jugak ye online ni ek...
slalu nye matacoklatbiru online, utk facebook dan blogging ni..
hehe...
alhamdulillah, so far, sepanjang jadik kaki online ni, semua kerje2 rumah yang perlu i buat dapat d selesaikan dengan baik...
i guess mase travel fast, that is why kite tak sedar kite dah membazir waktu...
tak po ar, asal kite tak lupe ALLAH SWT walau sedetik mase berlalu :)

::SizuKa:: said...

setuju dengan mata coklatbiru..=)

kalau online, saya buka 4 benda ni je :

1. YM (on je, tapi tak ym sangat)
2. FB
3. Blog
4. emel

kalau dah masuk waktu solat umpamanya, pergi solat dulu, pastu sambung balik online...ouhhh~


rindu plak nak study tanpa ada internet...hihihi~

mata coklatbiru said...

kan cik sizuka... rindu jugak dengan zaman takde internet...
teringat tym spm lu, mane ade lappy, so asyik menengok dan menatap buku je lar...
haha...
alhamdulillah, naseb baek dapat skor dengan baik tym spm lu..
wahuhuhu... :)

Fathi Adha said...

cik mata cokelat biru dan cik sizuka ni pernah kenal la satu masa dulu...


tempat study tanpa internet:

~Arkib Negara- sgt best.. hehe

♥cutebabygirl♥ said...

amboi3..on9 je kje..
study3!!
(pdhl dri sndri pon sama) :P

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails