Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Wednesday, April 21, 2010

pelik @ surprise?

sebelum exam, sepagi hari aku kuar mencari bekalan utk dijawab exam, semestinya alat tulis la (nk exam baru terhegeh2 nk beli), kemudian mencari bekal makanan utk mengisi perut yang mendendangkan lagu rindu exam. sesampai di kafe pusanika, tetiba terserempak dengan seorang pempuan yg macam ku kenal, kemudian dia melintas depan aku, rupanya cik sizuka, dengan kawan2 makan di kafe seawal jam 9.00 pagi, awal jugak tu, pastinya dia mengisi perut lebih dari sekali pada hari ini. (hehe, jangan marah ekr).

eh, tercerita banyak pulak pasal tu. kembali ke topik asal. pelik atau surprise!..

before exam, aku didatangi sakit perut yang luar biasa, dah masuk toilet 2-3 kali, still sama gak, perutku sakit sampai waktu petang-sangat-tak-suka. kawan aku tanya....


Mr. Doo: exam ni apa yg ko rasa?
Fathi : aku rasa sakit perut je. exam rasa macam tak de feel je..
(perbualan ringkas, tp panjang sebenarnya)


paper hari ni, sangat menarik!. sampai tak taw nak jawab apa, jawab ape yang ada dlm kepala je, yang penting berisi kertas tu. sangat surprise paper hari ni dengan feel perut yang sakit dan sangat surprise, akhirnya aku menjadi orang terakhir keluar dari dewan (bagi subjek tersebut).


cerita pasal entry pelik plak. yang peliknya soklan exam tadi dan kesakitan perut yang melanda aku. itu je pada awalnya, tapi masa pulang dari KTAMS, tetiba aku nampak seperti ada kepelikan di satu sudut. berdekatan dengan kolej Burhanuddin Helmi, ku lihat seorang perempuan seperti bercakap dengan seseorang, tapi tak nampak sapa temannya, lebih pelik lagi, dia berdiri dihadapan sebatang pokok (mushkil betul la). seperti bercakap dengan pokok...

(gambar: sekadar hiasan)

aku pandang berkali2, tengok dengan rasa pelik, akhirnya kepelikan itu terjawab, ku tahu apa yang berlaku sbnrnya, dia hanya menungu temannya di kawasan pokok tersebut. sesampai temannya, barulah dia beralih pergi. aiyak, hampir tertipu aku.

pelik kah?...



p/s: maybe tadi aku salah makan, len kali berhati-hati before makan.. huhu


p/s/s: aku dah ada naget baru, hehe.. nanti aku buat entry pasal tu..hehe

5 comments:

mata coklatbiru said...

haha... makan sampai tak dapat exam?
kes berat ni...
haha...
kenyang sangat kot...
ape2 pun, fathi x pelik lar, kesan sampingan makanan yang fathi makan tu yg buatkan fathi nmpk pelik..
hehe...
tetiba makanan d salahkan...
fathi makan ape sebelum exam tu?

Fathi Adha said...

makan roti canai di awal pagi...
huhu

tak kenyang pon makan hari tu, just alas perut..

mata coklatbiru said...

oh ok...
kesedapan roti canai tu yang buat fathi punye perut meragam ;)
rasenye lar...
hehe....

pandai2 je matacoklatbiru ni...
haha

Fathi Adha said...

emmm... boleh diterima kot...

cik matacoklatbirukan sentiasa bijak dalam memberikan sesuatu pandangan...

hehe :)

mata coklatbiru said...

haha...
idea mencurah2 time blogging ni fathi, sebab tu lar sentiasa bijak dalam memberikan sesuatu pandangan...
hahahaha...
saya cuma share ape yang saye fikay je..
haha

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails