Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Friday, April 9, 2010

bila jumpa member tahun akhir (bhg 3)

kembali ke Entry ini.

bahagian 3 menyusul dengan gaya tersendiri. tajuknya Kehidupan Member thn akhir

Entry yang lepas, dah diceritakan dengan serba ringkas dan juga padat tentang sesuatu yg pelajar tahun akhir alami. okey berbalik pada story di bahagian 3. bahagian akan lebih menceritakan tentang kehidupan pelajar tahun akhir pulak. [klik sini utk bhg 1 & bhg 2]

kehidupan pelajar tahun akhir ni sama je dengan kehidupan pelajar lain, cuma ada sikit perbezaan. sama ada secara total nampak, atau samar2. apa yang aku story-mory di sini hanyalah berkisarkan dengan apa yg aku lalui atau member2 aku lalui.

perkara pertama berkenaan dengan kisah kehidupan ialah mencari seberapa banyak kenangan bersama. kenangan ni boleh dapat time dinner, time buat program, join program, melepaks dan sebagainya. ada kalanya kamera sentiasa di tangan utk merakam memori tanpa suara. dan ada kalanya ketika kamera tiada, telepon pon boleh digunakan.

kalau pasal mencari memori bersama, sudah ber"gigabyte" Hard disk digunakan utk simpanan gambar (tp dlm blog skit je masukkan gmbr, nanti lambat load). kalau pasal nak mencari kenangan, jangan kata berprogram, melepak ngn member pon boleh dapat, tapi tak sebanyak org yg sertai program, dan tak sebanyak org yg handle program.

kalau bab kenangan ni, perkara yg paling disukai ialah merapatkan hubungan member ialah dgn acara membakar-bakar (sama ada bakar ayam, ikan @ bakar tesis..hehe). acara yg paling dinanti la boleh dikatakan. [bakar sampai terbakar]

masuk bab kehidupan yg lain pulak. okey. berkenaan dengan kehidupan member thn akhir ni, satu yang aku nengok. diorang rajin study (kecuali penulis blog ini, yg lebih rajin update blog dr study). tak taw la apa yg distudykan oleh mereka. ada member sanggup study sampai jam 3-4 pagi. ada jugak yg study smpai tak taw mane istilah "malam". namun ini bukan sesuatu yg baru la. pernah satu hari aku duk ngadap leptop kesayangan ini, maka tgk2 dlm YM, fesbuk, ramai lagi member yg stay up smpai 3-4 pagi, ada jugak yg sampai 6 pagi. aku just sampai 3 pagi je.. tak larat.. hehe [tp ada jugak yg dilakukan oleh bukan member thn akhir, biasanya akhir2 sem ramai yg siapkan esaiment].

yang aku lagi best mendengar adalah dikala, hujung minggu member2 di akhir sem, terutamanya member tahun akhir yg mengatakan bahawa "matahari bermula pada jam 12 tgh hari". ada yag lebih advance lagi mengatakan "Ahad adalah hari tanpa matahari". [harap pembaca paham maksudnya]. pelbagai ragam boleh dilihat. pasal weekend.

kalau bukan citer pasal kehidupan member thn akhir, tak abis lagi la entry ni. hehe. nanti la aku sambung dalam entry lain pulak. bhg 4~berapa jam didepan leptop~

3 comments:

nuraimyasmin said...

waaa da nak grad ke? jelesss T___T

::SizuKa:: said...

"Ahad adalah hari tanpa matahari"

haha...dahsyatnya...aiyooo...gelak-gelak bila baca...ya ya..saya faham..hihihi...tapi, saya tak macam tu...heheh

Fathi Adha said...

nuraimyasmin:

insyaAllah grad thn ni... itu pon klu dpt siap tesis dgn jayanya... huhuhu..


sizuka:

alhamdulillah, sy masih terselamat dr "Ahad hari tanpa Mahatahi"..

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails