Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Thursday, March 26, 2009

Kelas Falsafah

3a508, Kelas Pengantar Falsafah

Pengantar Falsafah merupakan kelas yg bolah tahan bosan... hari ni dah start perbentangan bagi soalan2 Falsafah... memang boleh tahan la, pembentang....emmm no komen, sabab aku masuk lewat hari ini, bukan nak masuk lewat, tapi disebabkan tertido tadi, rasa macam nak sambung tido lagi je...

Actually semalam punya kes la kiteorg tido kejap je...(siapkan tugasan yg sepatutnya disiapkan...kerja last minit) huhu. so after kelas kul 8 pg tadi, sempat lagi tido (10-12) tapi terlebih tido...macam sial je...huhuhu...

falsafah dan moral= tido???

Penguasaan Ilmu tentang falsafah sangat penting, dalam falsafah terdapat 5 pecahan umum iaitu epistemologi, metafizik, etika, estetika dan falasi. sekiranya faham keseluruhan 5 pecahan umum ini, maka senanglah untuk menguasai falsafah itu.

Kelas falsafah = kelas yg paling ramai org keluar selepas 1 jam kuliah (keluar g tandas @ take fire)

Falsafah itu kehidupan!!

2 comments:

choclairs.. said...

arghh....xsukenye subjek ni...tp taon depn kne amek..
nape fak ni ske sgt nk ajr2 flsfh ni..
tp yg pentg..buku 2 hda nk cop tau utk thun depn...hehe..

Fathiadha said...

dah name dah sains sosial...kena la belajar yg berbentuk sosial dan berfalsafah... huhu..

nanti sem dpn mintak la...

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails