Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Friday, October 9, 2009

Dokumen yg tersisih...

Salam Alaik...


Last week aku ke negeri di Utara Semenanjung Tanah Air, saje jalan2 amek angin utara sambil ilangkan tension yang melanda sejak beberapa hari lepas.

kalau aku pergi tanpa bawa kamera, tentu rasa tak puas hati, jadi aku pinjam la kamera kawan aku.... Ara (bg kredit pada Ara), namun tak semuanya best... sebab bertambah tention tak dapat jumpa kawan masa sek dlu2....
Journal vs Assignment = kerja yg perlu disiapkan...


gambar sebelah kanan merupakan sebuah dokumen dlm bentuk jurnal, bkn CO* record...
hehe gaya mcm dokumen kat CO, tapi hanya gunakan pendekatan yg lebih simple dan mudah. Jurnal ini adalah assigment Mr. Doo yang termalas nak fotocopy, jd gunakanlah teori dan pendekatan ini. (malas + tangguh = jimat masa)

tapi kepada sesape yang berminat terhadap teori ini, tolong jangan guna sebarangan, nanti buruk padahnya...

kalau sape2 nak tau, dokumen ni adalah jurnal no 8, yg di beri oleh En. Mohd kpd pelajar SKSE3103 Sejarah Hubungan Luar Malaysia. jadi sape nk softcopy yang ni, kena la berusaha ckit. susah nk cri nie...


Malam ni nk translate jurnal dgn guna kamus *BestaNota kaki:

CO ialah Colonial Official (kalau salah tolong betulkan)
Kamus Besta di pinjam khas dr Haidah...Fathi Adha
Lepak bersama buku dan assignment...

No comments:

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails