Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Tuesday, October 6, 2009

Kalau ada waktu yang panjang

Salam Alik...

Sudah beberapa hari yang lalu, aku agak kesibukan, tak sempat nk update blog. huh, nk buat macam mane..tak de masa yg penuh..

sejak semalam, aku agak sibuk, yang aku tau...aku ada kelas, pastu ada majlis hari raya, pastu ada perayaan 1 Malaysia, pastu ada ape lagi ekr?? mcm banyak je....

yang pasti aku hanya join :
1. Majlis Hari Raya Permata UKM
2. Kelas SCH

yg lain, tiada keutamaan.

kepada pembaca sekalian, maybe lepas ni aku akn masukkan gambar yg aku pergi ke Utara Tanah Air, jalan-jalan cari kawan...




kisah di hari ini...


seawal pagi aku bangun, basuh kain baju, mandi...kemudian buat assingment...lalu...aku tido sekejap...merehatkan badan kononnya...

sebelum tido, aku kejutkan kawan aku supaya dia bangun dan pergi mandi (dgn harapan dia bangun dan seterusnya dia akan kejutkan aku selepas mandi...) harapan hanya tinggal harapan... dia tido dan aku terus terlena..


terbangun

pukol 10 lebih aku dikejutkan dgn deringan msg tepon ku... Imah bag msg akt aku... lalu aku baca "wei hg tak mai klas ke? Dr. Rahilah amik Attdenc" terkejut dgn itu, aku terus meluru ke bilik air dan seterusnya bersiap ke kelas.. (kredit to Imah krn sudi msg aku yg terlena) ada jugak org yg ingtkan aku... terima kasih Imah...


Mengapa aku ke kelas?

kalo satu masa dulu, lewat 10 minit je, kelas tu aku dah burn kelas tu... tapi kini, aku dah tak boleh buat begitu lagi, aku dah mula menyedari hakikat sebenar aku di sini... di bumi ilmu ini.. lewat 10 mnt, 20 mnt, 30 mnt, tak kan sama dgn tak dtg langsung!!! oleh itu walaupun lewat, datang jugak!!, at least dapat sikit ilmu...

Apa yang aku dapat pd hari ni, tak kan sama kalau aku poteng kelas hari ni.. betul kan...
esok malam ada kelas ganti... kawan2 Subjek Nasionalisme dan Masyarakat Minoriti jgn tak datang tau!!!....




Fathi Adha
Bangi dan nilai ilmunya

next entry....nanti aku fikir...

2 comments:

babymiLosh said...

SCH tu ape?

Fathiadha said...

SCH tu ialah singkatan kpd Silat Cekak Hanafi...

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails