Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Saturday, October 31, 2009

Kisah 2 Jam

Bermula jam 8 malam, aku bersiap2 nk ke PTSL... pada jam 8.30 malam, iaitu selepas solat Insya' aku terus g ke PTSL, kononnya nak pinjam buku je... (berlagak nk study, tp tak jugak study), perangai lama menusuk kembali...

pastu tu aku sempat la cari buku... call number JX........ tah ape lah, lupe pulak... cari-punya cari... tak jugak jumpa... tp cari jugak... pastu jumpa la buku lain.. tp dlm senarai lg la... kira ok jugak la... pastu dengan selambe g ke rak yang lagi satu... utk cari buku lain pulak... akhirnya jumpa jugak 2-3 bijik.. tp semuanya tak de kaitan ngn exam yg terdekat..(macam sengal lak), oleh itu (ayat skema) aku pun belek2 la buku kt rak....tiba-tiba...


datang 2 org pempuan, mara ke arah aku.. di tangannya terdapat sebuah buku "TITAS" lantas bertanya kepadaku


"dik, macam mana nk cari buku ni??? di tunjukkan aku call numbernya ds 2.... (tah ler, aku lupe la pulak).. lame aku tgk, aku cakap ler, "cik cari nelah sana, maybe ada... tgk baik2... pastu dia tanya lagi... kalau yg ni???

"eemmmm, yg ni pun sama...eh, jap...yg ni ada di KAT, itu tak leh pinjam bawa kuar, kena rujuk sana je" ...

dia bertanya kembali "iye??" hanya aku angguk je... (ye la)


dia kata "time kasih"



pastu aku pun tgk lah kelibatnya mencari buku.... jauh di sudut hati aku pk...

...........................
...................
............
.....
.

emmm... adik?? aku masih mudakah?? atau awek muda?? (haha)


*****************************************************

pastu dgr la PTSL kate nk tutup lg 1/2 jam... aku pun kuar la...


utk cukupkan 2 jam... aku sambung lagi citer ni... pd next entry...



******
lps pulang dr ptsl, aku tgk ............


Fathi Adha
entry ini akan bersambung....

7 comments:

::SizuKa:: said...

salam..aku nmpk ko kat ptsl smlm..agaaga~

Fathiadha said...

wsalam... Agaga~ masa mane ekr??

::SizuKa:: said...

masa ko keluar dr lib...heee~

Fathiadha said...

ooo.. yg jalan 2 org tu... aku pandang2 blakang, nampak 2org tgh jalan ke arah aku...tp tak xjua muncul... haha...

::SizuKa:: said...

at that time, aku tengah duduk kat area meja byk2 along that way kat foyer library..huhu..rasa2 nya dah byk kali ak ternampak ko kat ukm ni..tapi ko je tak nampak aku..agaga..hari tu kat ktho..huhu~

Fathiadha said...

agaga~ nampaknya ko selalu nmpak aku...cuma aku je bt kenal tak kenal..agaga~

kt ktho, kali terakhir aku g ngn member aku...masa tu g makan petang smbil jmpa kwn... agaga~
(boleh rujuk bila ikan berbicara)

::ZueAziz:: said...
This comment has been removed by the author.

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails