Dato' SOAR:

"kejayaan itu bukannya bermula ketika kita berada di puncak"

Petua Kejayaan


"buat lah yg terbaik, sesungguhnya usaha itulah yang melambangkan kejayaan"

Buat Teman....

Sesungguhnya sebaik2 teman itu adalah teman yg sering mengingatkn. Samada di dlm sukar mahupun senang. Teman yg terbaik juga adalah teman yg sentiasa mentarbiahkan diri & sahabatnya kpd Allah.


Wahai sahabat, ssungguhnya diri ini hanyalah insan yg lemah. Ingatkanlah daku tikaku leka. Tenangkanlahku tika aku bersedih. Pujuklah daku tika ku hampir berputus asa dengan tarbiah2 & janji2 syurga Allah agar kita dapat bersama menuju ke syurgaNYA. Amin.."

Saturday, October 31, 2009

kisah 2 jam (bhg. 2)

utk cukupkan 2 jam... aku sambung lagi citer ni... pd next entry...


selepas jenuh mencari buku2 di PTSL, aku pun pusing2 la ke kawasan rak dan meja2 lain... melihat-lihat jika ada orang yg ku kenal... tp tak jugak jumpa orang yg ku kenal... emmm, maybe diaorang study kat bilik kot..

so aku pun tak de buat ape, jadi aku pun mula la mengorak langkah utk pulang...tak de member, tak de kerja..jadi aku pun kuarlah...

lpas kuar dr ptsl, aku tgk la dak2 couple...ber"couple" tak kira tempat... minggu study pun bertemankan study... bagus2 ada semangat lebih... tp bila aku tengok masyarakat student yg couple, aku mula fikir... adakah ini adat atau kebiasaan masyarakat kampus?? tahukah mak bapak diorang tentang hal ini... emmm.. betul la kata Sizuka dan juga dlm blog Ain tentang hal ini...masyarakat kampus yg suke couple...

tetiba aku teringat plak blog Ain bicara yg byk citer tentang couple masa study (tp ayatnya lebih manis, cinta sebelum kahwin).. (try la baca dlm blog diorang ni, aku pun dah terlupa part mane).

masa jalan2 keluar nampak la beberapa pasangan yg sedang ber"study" di suatu sudut...sudut yg agak pelik utk aku...krn tersorok lg terlindung... ish3..
masa tu aku tengok lg couple di satu tempat..tempat lebih terbuka..dekat parking kereta.. masa diorang duduk di kereta itu, tetiba salah sorangnya dari mereka "tersentuh" kereta tesebut sehingga dgr la alarm kereta tu.. aku tgk smbil gelak2 sopan...


masa aku smpai blik, dah dekat kol 10, maknanya aku dah abiskan 2 jam di ptsl...


Fathi Adha
malas nk masukkan gambar...

5 comments:

Nurul Ain said...

mase pusing2 tu xde nmpk sye ke??wuwu..

alarm bunyi??teringat kete sye y pantang di sentuh, pasti berbunyi..hahaha..

(^.^)

::SizuKa:: said...

sudut mana tu? tersorok lagi terlindung?? huhu~

Fathiadha said...

Ain : kalau yg 2org kat blkg sya masa nk kuar ptsl tua ada nampak... nk tegur, tp dah duk jauh...

Sizuka : sudut dkt tangga, alah kat tepi, kalau naik tangga (utama) kt sebelah kanan...

~S.H.A.I~ said...

abes fathi...yg kite berdue setadi kat ptsl kat sudut tepi belah belakang 2 cmne plak ek???.....hahahhahahahah~~~

Fathiadha said...

wlaupun sudut tu kt blah blakang, tp masih lgi terbuka, sape2 yg lalu akan nampak... :)

hihi

Blog-GempaQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails